Averøya 2004

Etter å ha avlagt den siste eksamen i høst, gikk turen i relativt høyt tempo til vestlandet, der det var duket for årets Havfiskerikonferanse. Dette er et av, om kanskje ikke årets aller største, høydepunkt! Tradisjonelt har deltagerne på denne konferansen vært Dag, Jon, Simen og meg selv, men denne gangen kunne dessværre ikke Jon være med. De tidligere utfluktene til Vestlandet og Averøya har tidligere i hovedsak dreid seg om havfiske og landlige aktiviteter. En ny aktivitet deltagerne har fått øynene opp for innebærer å være mer på lag med fiskene, nemlig å dykke. Isteden for å ta fisken ut av vannet for å se på den, har vi nå begynt å ta oss selv under vann for å gjøre det samme. Siden området rundt Averøya representerer noe av det ypperste innen dykking i dette landet vi bor, ble dette nå en selvskreven aktivitet på konferansen. Og strengt talt så skal vel en havfiskerikonferanse dreie seg om å holde kontroll med tingenes tilstand under overflaten? Med denne nye aktiviteten var det også et par nye fjes som arrangøren mente burde inkluderes på den eksklusive deltagerlista til konferansen, nemlig Ronny A.Steen og Andre fra Nord Norge. Det er jo viktig at så mange landsdeler som mulig er representert.

Andre og Ronny A.

Første kvelden var det ikke planlagt organisert dykking, men det betyr jo ikke at det er forbud mot å prøve det våte element. Ronny hadde til og med litt luft til overs...

Her er Simen på vei uti! Det første dykket gjorde vi utenfor hytta, og det var skikkelig bra saker!

Etter hvert kom også undertegnede på plass i det våte element, og da var alt duket for et flott dykk! Fangstnettet er med i tilfelle vi skulle være så uheldige å råke over noen uvitende kamskjell eller andre delikatesser på havets bunn...

Det ble riktignok ikke noe kamskjellmiddag før siste dagen, men det er jo ingen grunn til å ikke være blie det. Tror det er oppvasken som Dag og jeg trakterer med pågangsmot og gla'humør.

Ronny og Dag signaliserer at alt er OK, og en nærmere titt på hånda til Ronny tyder på at det kan stemme.....

Kan ha mye moro med tørrdrakt.....

Michelleng (hvordan staves egentlig det)-mannen, eller er det på tide å tilkalle Ghostbusters?

Selv om det ikke er store forekomster av hai eller andre menneskeetende skapninger i norske farvann, er det dog enkelte farer som en med fordel kan svømme rundt. Dette fikk Dag erfare på den virkelig harde måten, noe munnstykket kan vitne om.... Men Dag tok det som en mann, og var lika bli!

Mye morro med talkum også.... Men glem nå ikke å legge merke til hvor perfekte forhold det var i sjøen. Ikke en bølge!!!

Skipper Vorse guider oss trygt gjennom de skumle farvannene ved hjelp av gammel vane og ny teknologi. Sjekta som tidligere var kjent som en suvveren fiskebåt viste seg å også være en perfekt dykkebåt!

Men havfiskerikonferansen handler jo ikke bare om fisk. Skyting er en viktig del av en slik konferanse. Det ble konkurrert i både luftpistol og salongrifle, og siden dette var en konkurranse.....

Simen ble mester i salong, og i pistolskyting var det undertegnede som gikk av med seieren for andre gang på rad... (Helt uten å skryte selvfølgelig!)

Gruppebilde av de skyteglade.

Kort sagt var årets tur til Averøya en suksess av dimensjoner! Godt selskap, godt humør, god mat, godt drikke og gode opplevelser!

Takk for turen!!!