Prosjekt "Flytting av Bod"!

Etter ca ganske nøyaktig ett år i Madam Poppes Vei, var det endelig duket for å gjennomføre flytting av bod, som var det første vi ønsket å gjøre når vi kjøpte leiligheten. Alle nødvendige nabovarsler og søknader var i orden, og den første uken av ferien var satt av til å rive og snekre! Før vi begynte arbeidet var utsikten fra vår uteplass slik som bildet under:

Som dere ser var det behov for forandring! Det skal sies at det på dette bildet allerede så smått er begynt med litt graving, og buskene til Karin er allerede satt til side i pose for å holde seg gjennom hele uken. På neste bilde ser dere hullet som var første steg i arbeidet!

Her er også rammen som er "ryggraden" i boden på plass. Støping er ferdig, og det er klart for å rive den gamle boden, slik at det ble materialer å bygge ny bod med.

Først gikk taket på den gamle boden, og siden dette er et gjennbruksprosjekt, så er det viktig å ta vare på alle materialene. På grunn av dette tar ting noe tid.

Omsider forsvant boden steg for steg, og etter at den siste veggen var nede, så vi den nye utsikten vår! Så langt er vi vedig fornøyd med hvordan ting går, men også litt spent på hvordan det skal gå å bygge den nye boden.

Arbeidet begynner, og om ikke lenge er den første veggen og de første takbjelkene på plass!

Deretter den andre veggen, og på slutten av dag fire er reisverket til alle de tre veggene oppe! Dette ser ut til å bli veldig bra...

Med god hjelp fra en hjelpsom nabo går det ikke lenge før kledningen er i full sving, og taket begynner å bli på plass! Også døra passer utmerket på den nye boden (etter litt justering, selvfølgelig).

Etter bare noen dager begynner det virkelig å ligne på noe, og her ser vi at alle veggene er på plass, og det gamle shingeltaket er også kommet til sin rett.

Og vips, på den åttende dagen er boden ferdig! Tre minutter etter det siste spikerslaget åpnet himmelen seg, og det pøste ned med regn. Dette ble den store testen, og den fornøyde snekker kunne konstatere at boden i tillegg til å se helt råflott ut også var tett!!! Alt var duket for ferie!!!