Langhelg i Skottland!

Første helga i april var det duket for tur over fjorden, og på besøk til Kristin og Simen som studerer i Skottland! Dette var noe Marianne og Jeg hadde gledet oss til i lange tider, og det skulle også vise seg at det ikke var uten grunn! Å være på besøk hos Kristin og Simen er noe som anbefalles alle!! Og for de som ikke kjenner dem, så er det uansett verdt å ta en tur til Edinbugh for å sjekke ut byen...

Selv om vi måtte komme til Skottland før vi kunne dra på sightseeing, så syntes jeg at dette bildet var såpass stilig at det nesten måtte komme med en gang! Det er Simen som er fotograf, og har redigert bildet.

Som sagt måtte vi komme til Edinburgh før vi kunne gå på sightseeing, og det var ikke bare bare! Vi hadde bestilt billett med Ryanair, og landet på feil side av landet. Dette visste vi selvfølgelig om, og selv om jeg har sterke motforestillinger til kollektiv transport, så gikk det forbausende bra, og vi kom på rett tog og alt ordnet seg! Her er Marianne skikkelig fornøyd, og jeg tror visakortet allerede er på vei ut av veska og klar for shopping... ;) Til høyre er Kristin og Simen, kanskje verdens beste velkomstkomitee!?

Den første kvelden var relativt rolig, men neste dag var det duket for "hard core" shopping, etter en kraftig skottsk frokost med omelett! Simen var den beste omelettkokken, men jeg fikk prøve en jeg også...

Mens damene fikk los rett på den beste handlegata, tok gutta boys hele shoppingeventyret med fatning, og tok seg likesågodt tid til litt sightseeng også.

Mere sightseeing, også møttes vi til lunch nede i byen der det ble satt til livs god mat og godt drikke. Deretter bar det naturlig nok rett tilbake i butikkene...

Det var ikke en eneste matbutikk å se i Edinburgh, men det gjorde ingenting, for byen var full av koselige pubber og spisesteder, så det ordnet vi lett! Bildet til høyre er tatt i en ekte skotsk taxi. det er ikke så lett å se, men det er helt sant!

På huset til dronniga tok vi en såkalt audiotur. det var en helt ny opplevelse, men veldig bra! Etter at vi hadde vært der gikk vi til den andre enden av "The Royal Mile", der Edinburgh Castle ligger! Bildet er tatt med byen i bakgrunnen.

Selvfølgelig måtte vi også prøve å se litt skottske ut, og jeg tror alle skotter er glade for at både jeg og Marianne fant veien tilbake til Norge, selv om vi syntes det var skikkelig trist å forlate Kristin og Simen etter en sånn strålende flott helg!

For å minske sjokket avsluttes denne siden med enda et panoramabilde tatt av Simen. Takk for en skikkelig bra helg!